Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

Navegació

Menú principal

Notícies

20/02/2017
Canara Bank a Vasai

 Reportatge de Sr. Alphy

Imatge de complement

Durant aquest mes de gener un nou grup ha obert un compte en el Canara Bank. El grup està format per 4 membres procedents d’un altre grup, 4 membres d’un grup que anava a finalitzar i la resta són noves participants. Totes aquestes dones coincideixen en pensar que els SHG (Self Help Group) són una eina que els hi ofereix un extens suport en els diferents àmbits de la seva vida.

 

El Canara Bank ofereix moltes avantatges en relació a la resta de bancs; es tracta d’un banc nacionalitzat el 1967 a diferencia dels altres bancs que acostumen a ser locals. En general no ens agrada treballar amb els bancs locals, ja que obliguen a les dones a fer repetits viatges per a petites gestions, perdent així dies de feina, i tot sovint únicament els presten petites quantitats de diners. Mentre que el Cannara Bank treballa de forma eficient i les dones poden obtenir crèdits més interessants.

Si una dona té 30000Rs (1€:71 Rp) en el seu compte, el primer any podrà obtenir el doble com a préstec, mentre que ja en el segon any d’antiguitat podrà obtenir el triple del seu valor. D’altre banda quan un SHG obren compte, pot tenir una LIC (Life Insurance Corporation) policy de 100€/any. En casos de mort d’un familiar, se li concedeix a la família un préstec de 50000Rs.

A més a més el personal de Canara Bank s’acostuma a desplaçar als pobles per a realitzar xerrades, petits tallers i assessorar als SHG abans de cancel·lar el seu compte.