Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

24/05/2021
Emergència COVID III

 

Tot just fa tres setmanes que arrencàvem la campanya de suport a Maharashtra Prabodhan Seva Mandal (MPSM) per la Unitat Mòbil COVID a Nashik i des de llavors les coses han canviat molt.
La pandèmia a l'Índia sembla que ha arribat al seu pic, però els experts pronostiquen que aquest pic es mantindrà al llarg del temps. El confinament decretat per cada un dels estats indis ha tingut el seu efecte. Tanmateix creixen els casos de mucormicosis, una rara malaltia fúngica amb una alta mortalitat i que està afectant els pacients de COVID en les setmanes posteriors a la seva recuperació.
Els telenotícies ens mostraven cossos enduts per la força del Ganges, ja que les famílies més humils no poden costejar les pires funeràries.
Mentrestant, les campanyes internacionals de suport han permès l'arribada de medicines, oxigen i reactius per les vacunes, principalment, però, a les grans ciutats. Una vegada més l'Índia rural es queda enrere.
Per aquest motiu en la darrera setmana s'ha engegat una tercera Unitat Mòbil COVID a Trimbakeshwar, a uns 30 km de Nashik; zona molt coneguda pel seu important temple que venera al Lord Shiva. Aquesta zona més rural sembla que ha estat molt afectada per la COVID i per aquest motiu des del MPSM s'han decidit posar mans a la feina.
En els últims 20 dies des de la Unitat Mòbil de Nashik i la d'Ambatha s'han atès més de 1100 persones i el 23,7% han presentat símptomes molt suggestius de COVID. Ja que com vam explicar anteriorment el MPSM no té accés a tests diagnòstics i per tant a tota persona amb alta sospita de tenir COVID (febre, pèrdua del gust, olfacte) es proporciona el quit de medicines i es recomana realizar un aïllament.
Entretant les vostres donacions i el vostre suport continua i a dia 20 de maig sumàvem 19.209 Euros.

Per això, des de Nashik, Ambatha, Trimbakeshwat i també des d?ADA-Món Adivasi volem donar-vos novament les gràcies.

Trimbakeshwar