Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

25/06/2020
Ajuda urgent en benefici de les comunitats de Raigad afectades pel cicló Nisarga

 

ciclo Veure fotogaleria Ampliar imatge

Ankur Trust és una ONG que ha estat treballant en els últims 25 anys en benefici dels aborígens del districte de Raigad a Maharashtra. Des d'Ankur Trust ens hem centrat principalment en l'educació formal de la comunitat, els drets sobre la terra i aspectes mediambientals relacionats amb la subsistència. A més a més, des de fa 25 anys Ankur coordina un internat destinat a les comunitats tribals migrants de Pen.


En els últims mesos la vida de tots nosaltres al voltant del globus terrestre ha canviat radicalment per la pandèmia de la COVID-19. L'estat de Maharashtra ha estat un dels més afectats del país i ha registrat el número més gran de casos positius de l'Índia. A dia 11 de juny, a Maharashtra hi havia 90.787 casos confirmats de coronavirus, 52.000 dels quals a la ciutat de Mumbai. Al llarg d'aquests dies també hem vist en múltiples ocasions la imatge de milers de treballadors migrants caminant entre 100 i 500 km sota el sol imponent per arribar als seus pobles o ciutats natals.

 
A més a més però de la pandèmia de la COVID hem estat testimonis del cicló Nisarga arrasant la costa de Maharashtra el dia 3 i 4 de juny. A l'àrea costanera de Ratnagiri, Raigad, Shrivardhan, Murud, Mhasala, Roha i Pen es van registrar vents d'entre 120 i 140 km/h; molt més forts que els que preveien. Els sostres d'estany i les làmines de ciment volaven, mentre que els arbres i les torres d'alta tensió cedien a la força del vent. El cicló Nisarga és el segon més fort que sacseja la regió del Konkan des del 1961.


En la valoració preliminar per part de l'administració s?han descrit 5 morts, més de 5.000 arbres arrancats pel vent, 4.500 pals d'electricitat destrossats, entre 700 i 800 torres mòbils caigudes, aproximadament 25.000 acres de terra agrícola destruïda i més de 700 escoles públiques s'han quedat sense sostre.


Molts adivasis hauran de reconstruir les seves cabanyes i/o llurs sostres. I malauradament els subsidis que reben de gra (arros i blat de moro) també s'han deteriorat. A aquesta ja difícil situació hem de sumar la imminent arribada del monsó. Així que, els adivasis es troben davant una situació molt complicada.

Donades aquestes circumstàncies, des d'Ankur Trust estem bolcant tots els nostres esforços en prioritzar l'ajuda a dones solteres, persones grans, adivasis en situació de dependència per qüestions físiques o de salut mental i altres comunitats.

 

Volem agrair i donar la benvinguda a la vostra contribució, sigui económica o en empatia. Actualment necessitem:
? Sostres i accessoris relacionats

? Xapes de plàstic de doble capa

? Gra i llegums (Dal, Mug, mataki, chana, vatana i ?oil)

? Làmpades de querosè i làmpades solars.

 

Dades bancàries.

A/c Nom: Ankur Trust 

A/C no. - 11338327217 

Ifsc Code - SBIN0000556

Banc  - State Bank Of India 

Sucursal - Pen, Raigad 

 

Per donacions Internacionals : 

Nom: Ankur Trust

Nom del Banc: Bank Of India

Nom de la Sucursal:  Pen Dist.Raigad.( MS)

Número de comte: 121310100007094  

Direcció: Pen, Khopoli road, Near Gandhi Mandir Maharashtra, Pen dist.Raigad, Pin:-402107 ( India)

IFSC /Swift Code:-BKID0001213

MICR Code:-402013051

 

Per altres contribucions, si us plau contacteu amb:

Dr.Vaishali Patil

Mob/WhatsApp: +91 9422696976

Email : patilvaishali.1970@gmail.com 

ankurtrust@gmail.com 

ANNEX: Document word   (docx 16139)