Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes actuals

Imatge de complement
Nou projecte 2021-2023
Varasgaon: Institute of Social Service (Jeevan Dhara)
Iniciatives d'empoderament social i mitjans de subsistència sostenibles pels tribals Katkari al districte de Raigad Maharashtra

ONG: Institute of Social Service (Jeevan Dhara)
Adreça: Opp. Bhira Junction Varasgaon Tal. Roha, Dt Raigad, Maharashtra, India PIN - 402304
Responsable: Ms Margaret D'Britto-Director i Ms Hilda Fernandes, Coordinadora del projecte

Beneficiaris: 500->1500 persones en grups de microcrèdits (SHG)
Duració: tres anys
Import: 7700?/any

 Localització a Google Maps

Raigad és un districte costaner situat a la costa oest, que s'estén lleugerament en la direcció nord-sud i té una llarga costa. Limita amb el districte de Thane al nord i el districte de Ratnagiri al sud. El districte té una àrea de 7148 quilòmetres quadrats i una població de 2.634.200 habitants, dels quals homes i dones eren 1.344.345 i 1.289.855 respectivament, segons el cens de 2011.

El districte té una llarga costa i és drenat principalment per rius que s'originen als turons de Sahyadri a l'est i desemboquen al Mar d'Aràbia. El clima del districte és típic de la de la costa oest de l'Índia, amb abundants pluges regulars i estacionals durant la temporada de monsons. Com que es tracta d'un districte costaner les variacions estacionals en les temperatures no són grans. El monsó del sud-oest comença al voltant de la primera setmana de juny i continua fins a principis d'octubre. La precipitació anual del districte en el seu conjunt és de 3028.9 mm.

El districte de Raigad és un districte tribal on hi ha registrades fins a 39 tribus adivasi. Les cinc tribus principals registrades són a) Kathodi (katkari), b)kolimahadew, c) thakurs, d) Oraon i e) Varoli. La taxa de participació laboral entre les tribus és del 45,28%. Es dediquen principalment a feines agrícoles; tanmateix els Kolimahadew es dediquen a la ramaderia, mentre que els Thakur i els Katkaris al treball agrícola.

Els Kathkari o Kathodi són un dels tres "Grups Tribals Primitius" a Maharashtra, juntament amb els Madhia Gond i els Kolam. Els katkari estan social i econòmicament en els esgraons més baixos de l'escala de desenvolupament. La majoria de les famílies estan atrapades en un cercle viciós de pobresa, endeutament i treball en condicions de servitud. En general, no tenen terra i depenen de la mà d'obra pel seu manteniment.

A la comunitat objectiu del projecte gairebé tots els agricultors no disposen d'un sistema de reg, a diferència dels rics. Una altra raó per a un reg inadequat és que tots els agricultors depenen de l'aigua de les pluges. Malgrat la presència de petits rierols i rius, els Adivasis no tenen suficients recursos per recollir o emmagatzemar l'aigua i pateixen d'escassetat d'aigua en certs períodes de l'any. Els terratinents més poderosos  retenen i acaparen tots els recuross hídrics. A més a més, la precipitació en aquestes zones és de 850mm, totalment insuficient, i d'altre banda les precipitacions erràtiques causen una pèrdua de possibilitats agrícoles. Els agricultors no poden pagar les instal·lacions de reg o accedir a maquinària d'alt rendiment a causa de la seva escassa font d'ingressos.

OBJECTIUS CLAU DEL PROJECTE:
a. Promoure l'autosuficiència entre els adivasis.
b. Fomentar l'acció contra la injustícia mitjançant un procés de creació de xarxes entre el govern i ONG's afins.
c. Millorar el nivell de vida, mitjançant la generació de recursos  sostenibles.
d. Crear una societat més equitativa en qüestions de gènere, classe i de les barreres econòmiques.
e. Millorar la qualitat de l'educació i augmentar les alternatives pels joves.