Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes actuals

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
Nou projecte 2021-2023
Vasai: Jivhalla Assumption Social Center
Desenvolupament holístic i sostenible dels adivasis a través de programes educatius i d'empoderament

ONG: Jivhalla Assumption Social Center
Responsable: Sr. Deepti Srankal, Director
deeptisister@gmail.com

Beneficiaris: Inici 1000, final 2000, persones en grups de microcrèdits (SHG)
Duració: tres anys
Import: 9800Euros/any

 Localització a Google Maps

 Enllaç:  Informació ONG local 

El nivell de vida dels adivasis és baix i les dones, majoritàriament, [90%] són analfabetes. El Jivhalla Assumption Social Center (JASC) ha aconseguit millores als pobles que intervenen directament.

Els nens s'envien a  escoles com a resultat de l'esforç col·laboratiu de JASC amb el suport d'ADA. Tot i així hi ha uns quants joves que malgrat van formar-se bé,  no han pogut trobar feina, per manca d'influències i fruit de la pobresa. D'altres joves treballen en sectors no organitzats.

Al llarg dels propers anys, l'objectiu de JASC són els migrants de temporada, els migrants estables i els tribals nacionals treballadors i captaires. L'objectiu de JASC és la sostenibilitat de les comunitats més pobres.

Aquest projecte és un projecte centrat en nens, joves i dones pel desenvolupament holístic dels adivasis i dalits migrants de la zona costanera del Taluka de Vasai que viuen per sota, o en el límit, del llindar de pobresa.

Durant la implementació del projecte anterior JASC va prendre consciencia que les dones necessitaven expressar-se millor per aconseguir els seus drets. Les dones no rebien un salari adequat per la feina feta en el camp de l'agricultura on els tasques domèstiques. Hi ha un augment de la violència contra les dones i els nens, per això és necessari abordar aquest problema.

La comunitat adivasi és una comunitat de migrants. Per tant, no tenen cap identitat seva. Ells no poden participar dels programes d'ajudes governamentals a causa de la manca de documents adequats, com la targeta d'identificació dels votants, la targeta de racionament, targeta Adar, certificat d' escolaritat, etc. Segons els registres governamentals, aquestes persones no existeixen. Això els afecta socialment, econòmicament, educativament i políticament. 

JASC també vol subratllar la importancia de la salut física, la salut mental i social i salut. Tenir cura de la terra forma part de la vida i supervivència dels Adivasis. Per aquest motiur, aquest projecte atendrà les múltiples necessitats d'aquests vilatans. Esperem que els nens i les dones convertides en agents de canvi puguin marcar una gran diferència en la seva societat. El mètode utilitzat és l'ensenyar fent i «Aprenent fent» i prestant atenció individualitzada sobretot als més febles, als que tenen menys i als perduts. Així com promoure l'acció col·lectiva.

En aquest món digitalitzat actual, la comunitat adivasi està endarrerida per manca de diversos desenvolupaments, com ara l'accessibiliat als ordinadors i als mitjans de comunicació. Estan privats de múltiples necessitats bàsiques pel desenvolupament. Els Adivasis ja són conscients que saber parlar i escriure en anglès és imprescindible en el món digitalitzat actual. Per quest motiu, JASC vol intentar faciliar ordinadors i ensenyar-ne el seu ús.

Els desafiaments i les demandes dels tribals són moltes i variades, més avui en dia amb aquesta situació de pandèmia. El suport psicològic suport, saber que hi ha algú que els cuidi és el seu major alleujament. Durant aquest confinament, molts adivasis  han cercat suport de JASC per  la provisió d'aliments, però també cercant amor, compassió i solidaritat

 

OBJECTIUS CLAU DEL PROJECTE: 

L'objectiu principal és el desenvolupament integral i sostenible dels adivasi mitjançant programes educatius i d'empoderament. Es posa especial atenció al canvi social amb un enfocament adequat i intervencions basades en les seves necessitats.

Desenvolupament sostenible de les dones adivasi 

A). Migrants estacionals 

Transformar les dones en agents actius en l'economia de les seves famílies i contribuir al benestar dels pobles.

Reduir la desnutrició i desenvolupar programes d'atenció sanitària per de fomentar la immunització en front determinades malalties, així com les necessitats específiques.

 B). Desenvolupament sostenible de les dones tribals que són emigrants estables.

A través de SHG (Self Help Group):

Promoure l'estalvi i el foment del préstec entre els membres del SHG, per tal d'aturar la dependència dels bancs i prestamistes.

Gestió intel·ligent de les finances i institucions financeres.

Fer-los responsables del seu creixement i  conscienciar sobre la presència i els perills de "forasters que vénen en nom del desenvolupament".

Ajudar a recuperar la seva dignitat, estatus i el seu valor com a ciutadans.

 

Mitjançant programes de formació:

 Fomentar el lideratge a través del consell del poble (Gram Sabha) que els permetrà participar en la presa de decisions polítiques. 

Empoderament a través de diferents tècniques perquè esdevinguin el màxim productiu pel desenvolupament de la comunitat.

Fer-los líders en diferents camps i  fomentar la presa decisions responsables per a la seva família i comunitat.

Capacitar les dones per convertir-se en agents de canvi social de la societat.

Enfortir l'organització comunitària per exigir al govern el seus dret.

Empoderar les dones Adivasis socialment, economicament, culturalment i religiosament per a un desenvolupament sostenible.

 

Infants i joves

Reduir l'abandonament escolar i ajudar als nens a completar la seva educació mitjançant programes educatius de qualitat.

Desenvolupar habilitats personals que els proporcionin llocs de treball adequats en el futur.  Capacitar als infants perquè siguin agents de canvi a través del parlament infantil

Promoure l'amor per l'aprenentatge i crear consciència de la importancia de cultura Adivasis en la cultura india amb l seva cultura i tradicions úniques.

Promoure persones sanes amb visió i visió d'actualitat de la situació socioeconòmica, política del país i formar-los per ser agents de canvi de la societat.

Promoure una salut sostenible.