Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

Study class Veure fotogaleria
INSTITUTE OF SOCIAL SERVICE. Kolad
Desenvolupament dels kathkaris a través de l'educació

ONG responsable: Institute of Social Service
Lloc: Kolad, Raigad District
Responsable: Ms Prudència Vaz
Durada: 1 any (2007)
Import: 4.500 euros

Es tracta d'una organització constituïda i registrada l'any 1957que treballa per a la integració social i el desenvolupament dels kathkaris, una de les tribus adivasis més desenvolupades però considerada pel govern com una tribu primitiva.

El treball es basa en l'educació, intentant conscienciar-los de la situació d'opressió en què es troben i motivar-los per canviar la seva situació actual a través d'actuacions col?lectives.

Aquest projecte en concret es desenvolupa a la zona de Kolad, situada uns 130km al sud de Mumbai, al districte de Raigad.

Es volen crear 15 centres d'educació per a nens i nenes que viuen en poblats aïllats i que no poden assistir a les escoles oficials perquè els queden massa lluny. Els centres estaran ubicats prop dels poblats on viuen aquestes tribus.

Cada centre té previst acollir entre 25 i 30 nens i nenes, i en total està prevista una acollida d'uns 500 infants. A més d'alfabetitzar-los, també se'ls donaran coneixements dels nombres i les operacions matemàtiques bàsiques; es pretén també incorporar formació per al dia a dia i que tinguin relació amb la seva cultura i tradicions, que en molts casos són abandonades per pressions de tot tipus.

Al mateix temps, s'aprofita per parlar amb els habitants dels poblats, per involucrar-los en el projecte educatiu dels infants, ja que això repercuteix positivament en tot el poblat. Per això, es pot dir que el projecte incideix en els 6.000 habitants dels poblats on s?han creat les aules. 

Enllaç: Mapa de Kolad