Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
JANKALYAN TRUST. Mahad
Desenvolupament integral d'infants adivasis mitjançant un internat

ONG responsable: Jankalyan Trust 
Import: Per a l'internat, 7.400 euros anuals; per a la granja, 6.109 euros.


L'objectiu del projecte és millorar la situació dels kathkaris fent que prenguin consciència de la seva situació actual i treballar per tal que recuperin la seva llibertat lluitant contra l'analfabetisme, la pobresa i la malaltia. Els kathkaris són una de les tribus més subdesenvolupades del país, considerada pel govern com la tribu primitiva. 

El projecte contempla el manteniment d'un internat per a 150 nens i d'una granja que el faci autosuficient. El bon funcionament de l'internat permetrà que els pares agafin confiança a la vegada que naixerà una generació alfabetitzada. 

Els objectius específics del projecte són: 
- Millorar l'educació de la població tribal en edat escolar (nens entre vuit i setze anys) a Mahad i els seus voltants (15 poblats). 
- Donar sostre, alimentació, atenció mèdica i el suport psicològic i educatiu necessaris per al desenvolupament d'aquests 150 nens dins la comunitat tribal. 
- Promoure la importància de l'educació entre els pares. 
- Desenvolupar altres aptituds en els nens (art, informàtica i treball agrícola). 
- Concienciar sobre les conseqüències dels matrimonis prematurs. 
- Buscar l'autosuficiència de l'internat mitjançant la venda dels excedents de llet i de productes làctics obtinguts en una granja de nova creació, que també forma part del projecte. Caldrà ampliar l'estable, comprar vaques de qualitat, nomenar un responsable i garantir que els nens hi participin com a part de la seva formació. 

Pressupost 
Després de la nostra experiència al llarg dels primers cinc anys, hem optat per mantenir la confiança en aquest projecte i perllongar durant dos anys més el suport econòmic. 

El pressupost de l'internat és de 200 euros per infant i any. En els propers dos anys subvencionarem el 25% del total de despeses de l'internat, que suposa el finançament de 37 nens de 15 poblats diferents on l'analfabetisme arriba al 70%. El pressupost global de l'internat és de 26.650 euros anuals, dels quals ADA finança 7.400 euros anuals . 

Els nens de l'internat, gràcies a les classes suplementàries i al suport rebut, seran capaços de continuar la seva educació amb èxit a l'escola. A part, rebran recursos per considerar-se com a part de la societat índia amb tots els seus drets i obligacions. 

A més a més, en aquesta nova etapa es duran a terme dues iniciatives, que aposten per una nova dinàmica del centre amb la finalitat d'augmentar la seva sostenibilitat. Es tracta de la creació d'un petit estable i la compra de deu vaques, la llet de les quals es destinarà no només a la venda sinó també per emblanquinar cada matí els morros dels menuts, i paral·lelament el cultiu d'una petita horta (6.100 euros/exercici 2007, finançats íntegrament per ADA).

Enllaç: Mapa de Mahad