Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
JIVHALLA ASSUMPTION SOCIAL CENTER. Vasai
Educació i promoció dels infants i dones adivasis

ONG responsable: Jivhalla Assumption Social Center
Lloc: Vasai
Responsable: Sister Deepti
Durada: 2 anys (2007-2008)
Import: Grups d'autoajuda, 3.600 euros anuals - Classes de reforç, 4.000 euros anuals

Després de 5 intensos anys de treball amb la comunitat adivasi de Vasai, es proposa el recolzament econòmic del projecte Education and empowerment of Adivasi Children and Women.

Les activitats principals d'aquest projecte són les classes d'alfabetització per a dones i nens, la promoció de la dona i els programes de formació per a la generació d'ingressos. I es treballa principalment per abolir l'explotació infantil i evitar que les famílies més necessitades caiguin en mans d'usurers.

El nombre de beneficiaris del projecte ha estat d'unes 2.000 dones i nens, la majoria analfabets i sota el llindar de la pobresa. Els professors, escollits també d'entre els més pobres, han rebut formació i promoció per realitzar la seva tasca.

S'ha pretès treballar amb tots els membres de la comunitat. Els més petits han rebut un suport extraescolar per tal d'assegurar el seu procés d'aprenentatge, sovint insuficient a causa de la baixa qualitat de l'ensenyament rebut de les escoles oficials.

Pel que fa a les dones, s'ha incentivat la creació de grups d'autoajuda (SHG). Les àrees de treball en aquests grups han estat el desenvolupament econòmic, els drets laborals i els drets dels infants i temes en l'àmbit de la salut. Entre els adults, i més concretament les dones, s'ha dut a terme un treball en paral·lel de les mateixes temàtiques, per tal de poder crear un diàleg amb el conjunt del poblat.

A través dels grups d'autoajuda també s'han creat activitats de generació d'ingressos i grups d'estalvi.

Pressupost

S'ha finançat la creació i el treball amb deu grups d'autoajuda (SHG) en deu poblats diferents i també la posada en marxa de deu classes de reforç.

S'ha aprovat el projecte per una duració de dos anys, tenint en compte projectes de característiques similars, l'import per grup d'autoajuda és de 360 euros anuals per grup i per classes de reforç 400 euros anuals per aula. Per tant, el pressupost ha estat de 3.600 euros anuals per grup i 4.000 euros anuals per aula, un total de 7.600 euros anuals que suposen el 95% de l'ajuda sol·licitada, que és de 7.900 euros anuals.