Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

JANHIT VIKAS TRUST. Tara - Kolad
Formació de dones

ONG responsable: Janhit Vikas Trust
Lloc: Tara - Kolad, Raigad District
Responsable: Fr Brian d'Silva s.j
Durada: 2 anys (2007-2008)
Import: 3.000 euros anuals

L'àrea on es desenvolupa el projecte és bàsicament la comarca de Panvel, al districte de Raigad. Les principals tribus adivasis de la zona són kathkaris, kolis i thakurs. Entre ells, els kathkaris són els més marginats, gairebé sense terres per cultivar. Generalment treballen com a temporers quan hi ha feina a les planes o migren a les bòbiles de maons durant els mesos de desembre a maig.

L'accés a l'educació és la clau per reduir el treball infantil. Uns 25.000 infants, la majoria en edat escolar, treballen a les bòbiles i no estan escolaritzats. El nivell d'analfabetisme és alarmant, especialment entre les noies joves i les dones. La pobresa i la no garantia d'una educació mínima obligatòria són en part responsabilitat del govern.

Les Bhongashales o escoles mòbils han estat localitzades a l'àrea de Tara i Apta (a la comarca de Panvel) per tal de:
* Crear escoles a les bòbiles per als fills dels treballadors emigrats.
* Evitar la desescolarització dels nens i nenes.
* Infondre la cultura i tradicions tribals dins el currículum acadèmic. Això ajuda als infants a la integració a l'escola i a la seva comunitat en el moment de tornar a les seves aldees.

Omplir aquest buit educatiu a través d'aquesta iniciativa ha tingut conseqüències positives, com la reducció dels abandonaments escolars. També ha donat l'oportunitat als infants de participar en activitats en què sovint eren rebutjats.

Pressupost
Se subvencionen deu Bongashales, per a uns 200 o 300 nens i nenes, durant dos anys, en el marc del projecte Training of Women leaders in Local Self Government and Self Help Groups and Education with special emphasis for the women and the girl child, amb un import de 3.000 euros l'any (300 euros anuals multiplicats per deu bhongashales). Tot i així, el pressupost global és de 4.293 euros anuals.

S'ha completat el pagament del projecte de salut amb dos pagaments de 430 euros (abril - juliol 2007). S'haurà aportat en total 6.139 euros, finançats pel Col·legi de Metges de Lleida (6.000 euros).

Enllaç: Mapa de Kolad