Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

ANKUR TRUST. Penn
Internat

ONG responsable: Ankur Trust
Lloc: Penn, Raigad District
Responsable: Raj Anthony
Durada: 1 any (2007)
Import: 7.000 euros

Ankur Trust treballa a les comarques de Penn, Khalapur i Alibag, del districte de Raigad al sud-est de Mumbai. Dues autopistes travessen el districte, Mumbai-Goa i Mumbai-Pune. El districte té una extensió de 1.748 Km2 i una població de 2.205.972 habitants.

La tribu adivasi que habita aquesta zona majoritàriament és la tribu dels kathkaris, una de les tribus amb menys recursos, sense terres, accés a aigua potable ni equipaments socials, sovint sense llum ni altres comoditats.

La majoria són treballadors temporers i durant més de 6 mesos a l'any, en l'estació seca, migren lluny de les seves aldees cercant feina i traslladant la família, fet que provoca la desescolarització dels fills. Creiem que l'educació és la base per al desenvolupament d'aquesta tribu.

El projecte pretén proveir d'un internat amb un ambient adequat per cuidar i educar als nens, ajudar-los en l'aprenentatge i aconseguir mantenir el seu interès per l'educació. Es posa especial èmfasi en l'educació de les nenes.

A l'ashram hi conviuen 35 nens i nenes kathkaris, distribuïts pràcticament al 50%. El criteri de selecció es basa principalment en la motivació dels pares per promoure l'educació dels seus fills, valorada pel treballador social que visita cada aldea.

Els nens i nenes participen activament en les diverses tasques de l'internat (escombrar, fregar habitacions, cuinar, compra de vegetals, planificació de l'estudi, etc.), i estan supervisats pel superintendent. A l'internat reben classes de reforç i formació específica com a futurs líders de grups d'autoajuda de la seva comunitat i treballen també l'educació no formal.

Les autoritats locals han valorat molt positivament el treball realitzat. En un període de 10 anys han estat capaços d'assolir un fort impacte en l'actitud dels kathkaris front a l'educació. Cada vegada més pares estan convençuts de la importància i necessitat de l'educació dels seus fills, tot i que aquests tendeixen a desanimar-se fàcilment.

Pressupost
Decidim prorrogar un any més el manteniment de l'internat que finança ADA des del 2001, aprovant una aportació anual a Ankur Trust amb un pressupost anual per infant similar al dels altres internats, de 200 euros (nen o nena/any). El pressupost és de 7.000 euros anuals (200 euros x 35 nens i nenes), tot i que el pressupost global sol·licitat per l'ONG local és de 8.166 euros anuals.

Enllaç: Mapa de Pen