Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

JANSEVA MANDAL. Nandurbar
Energia solar, material escolar, centre ensenyament

 

ONG responsable: Janseva Mandal
Lloc: Nandurbar
Responsable: Fr. Godfrey D'Lima, S.J.
Durada: 3 anys (2007-2009)
Import: 8.000 euros anuals (suposa un 49% de l'ajut sol·licitat per l'ONG)

La història de més de 40 anys d'aquesta entitat ha creat un intens lligam i un gran coneixement d'aquesta comunitat.

El projecte, amb base a Janseva Mandal es desenvoluparà a les àrees de Nandurbar i Shirpur, al nord-oest de l'Estat de Maharashtra, amb molta població adivasi. Té el seu origen en molts anys de contacte i observació de les comunitats adivasis d'aquestes regions.

La principal activitat del projecte és l'educació lligada a programes de desenvolupament de regadius, adobs orgànics, societats de crèdit i altres activitats que permetin que aquesta no estigui aïllada de la vida real.

Els beneficiaris són els infants pobres adivasis que necessiten suport per al seu desenvolupament. S'estima en un miler el nombre de participants (60 centres amb un promig de 15-17 nens per centre, ja que en estar ubicats en llocs remots no hi poden haver més assistents) en edats compreses entre els 5 i 12 anys i sent el ràtio de sexes de 4 nenes per cada 10 nens.

Encara hi ha molts nens i nenes que no estan escolaritzats, que tenen cura dels seus germans petits, ajuden en les tasques domèstiques o fan de pastors i no van a l'escola oficial.

Els beneficiaris indirectes són tots els adivasis de la comunitat, uns 6.000, que es motivaran vers l'educació i el desenvolupament. A més, se seleccionaran i formaran adivasis com a professors/activistes locals mitjançant sessions d'orientació i formació durant nou mesos.

El programa pretén idear material pedagògic específic que es comparteix amb altres ONG índies.

El projecte pretén reforçar les bases del desenvolupament dels adivasis a fi que es puguin enfrontar a les pressions socials, econòmiques i polítiques del món modern, centrant-se en l'evolució d'un suport educatiu rellevant i incardinat en el dia a dia per als més petits.

ADA col·laborarà en el manteniment, l'estructura i el subministrament de material escolar per a 300-350 nens repartits en 20 centres d'aprenentatge. També subvencionem la instal·lació d'un circuit d'aigua calenta termo-solar per escalfar l'aigua de la cuina.

Pressupost:
Es financen 20 centres d'ensenyament per a nens adivasis (dels 60 previstos en el seu projecte). La durada del projecte serà de 3 anys. Havent calculat un cost per aula de 400 euros anuals, se subvencionaran 20 centres, cosa que suposarà una aportació de 8.000 euros anuals. Això suposa un 49% de la col·laboració total sol·licitada (16.400 euros anuals).

 

Enllaç: Mapa de Nandurbar