Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

Foto de la Galeria Veure fotogaleria
GOOD SHEPHERD CONVENT. Karjat
Grups d'autoajuda, educació i nutrició

ONG responsable: Good Shepherd Convent
Lloc: Karjat, Raigad District
Responsable: Sister Helen D'Souza
Durada: 3 anys (2007-2009)
Import: 41.900 euros pels tres anys

El Convent del Bon Pastor es va constituir l'abril del 1967 per contribuir al desenvolupament integral de 18 pobles kathkaris (adivasis) i està legalment registrat.

Aquest projecte engloba un projecte destinat a la dona kathkari o thakur; ja sigui al llarg del procés d'aprenentatge (internat per a 50 nenes) o bé posteriorment en l'etapa d'autosubsistència.

Després d'un període de temps durant el qual s'ha anat educant a les dones mitjançant la formació de grups d'autoajuda (SHG), se'ls ha volgut proporcionar els mitjans de supervivència perquè puguin començar a construir el futur. Les dones, a més de rebre formació que els permeti integrar-se a la societat i reclamar els seus drets, han rebut instrucció pràctica per a la fabricació i venda d'espelmes, de plats fets amb fulles i de maons. Els projectes enfocats a la generació d'ingressos tenen una gran importància, ja que permeten una alternativa al sistema tradicional de caça i recol·lecció.

Com a experiència complementària, a algunes d'elles se'ls ha donat una cabra perquè cobreixin les seves necessitats de llet i puguin vendre els excedents. El primer cabrit nascut ha estat lliurat a una altra dona i així successivament per tal d'estimular el creixement i l'autoestima en veure que són capaces de proveir-se del més indispensable. Aquestes accions són exemplars per a tota la comunitat i enforteixen els vincles entre els grups d'autoajuda dels diferents poblats.

A l'internat s'hi han agrupat 50 nenes per tal de facilitar l'accés a l'escola on han rebut alimentació, i formació complementària en higiene i altres disciplines.

Els beneficiaris directes han estat les 50 nenes de l'internat, unes 600 dones i infants que han participat en els programes de subsistència. Els beneficiaris indirectes han estat els 6.000 adivasis dels 18 pobles tribals en els que es desenvolupa el projecte.

També s'ha donat suport a la celebració del Dia internacional de les dones i de les festes tribals.

Pressupost
Una part important del cost s'ha destinat a la compra de material que permet generar ingressos (material per fabricar espelmes, plats, maons i 50 cabres cada any) (capital circulant). S'ha sol·licitat a ADA el finançament del 85% del projecte (20.370 euros anuals).

S'ha revisat el projecte considerant els imports aprovats en projectes similars: 200 euros per nena en internat + 360 euros/SHG + 5.182 euros de capital circulant. S'ha subvencionat per un període de tres anys amb un import de 41.900 euros.  

Enllaç: Mapa de karjat