Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes antics

Manifestació
ANKUR TRUST. Penn
Crear consciència i organitzar les tribus per assegurar el dret a la seva terra

ONG responsable:Ankur Trust
Responsable: Vaishali Patil
Lloc: Penn and Khalapur, al districte de Raigad, a l'Estat de Maharashtra, Índia
Durada: 3 anys (2012-2015)
Beneficiaris: 409 llars, 331 de la comunitat kathkari i 78 de la comunitat thakurs (tribu adivasi)
Import: 3.700 euros anuals

La tribu adivasi dels kathkaris és una de les més pobres. Constitueix el 12% de la població del districte de Raigad i el seu nivell d'alfabetització és del 7%. Al seu voltant s'estan duent a terme canvis socials i econòmics significatius. Entre altres, s'han creat zones econòmiques especials, municipis residencials i projectes d'energia tèrmica, s'ha expandit l'autopista de Mumbay a Goa, s'hi ha situat un aeroport internacional. Molts dels kathkaris no són capaços de resistir l'envestida d'aquest canvi. Només el 4% són propietaris de la terra. La resta no tenen registrades les terres i boscos on viuen i que conreen. Malgrat les lleis reconeixen la propietat comunal d'aquestes terres, són molt fàcilment expropiades perquè no estan registrades.

Objectius:

* Aturar l'alienació rural mitjançant la creació de la consciència jurídica i l'assistència a les tribus per presentar les seves demandes i reclamar el dret a la seves terres. Si aconsegueixen obtenir els títols de propietat de la terra, en cas d'expropiació podrien aconseguir del govern local ajuts econòmics per construir nous habitatges i assentaments.

Descripció:

* Enquesta a 20 aldees: Cal conèixer la localització exacta de cada casa, com està classificat el tipus de terra, confirmar si és de propietat estatal, comunal, privada, etc.

*Campanya de sensibilització: Atès que el nivell d'alfabetització de les tribus és molt baix, és molt difícil d'explicar les disposicions legals. Es faran reunions i xerrades i es projectarà un documental que explica les lleis i els seus drets. El debat posterior permetrà ressaltar i identificar els problemes específics de cada poblat i definir un possible pla d'acció.

* Camps de treball amb experts legals i les persones afectades. S'explicaran els diferents procediments pels diversos tipus de situacions i es donarà suport a les reclamacions individuals.

* Difusió: A cada poblat es penjaran banderoles explicant de manera gràfica els documents que s'han d'aconseguir per reclamar les terres. Es crearan delegacions per poder parlamentar amb els diferents nivells de govern local i altres instàncies publiques.

* Ajut per recollir tots els documents legals necessaris per fer les reclamacions, certificats, mapes, etc.

* Assessoria i assistència jurídica amb advocats que presentaran i faran el seguiment de les demanades.

Aquest serà un projecte pilot. Es documentarà i registrarà tota l'activitat i podrà ser seguit per altres ONG i activistes que vulguin reclamar el dret a la terra.

 

Enllaç: Mapa de Penn