Saltar a continguts

Fundació privada ADA Món Adivasi

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Projectes actuals

Nou projecte 2021-2023
Nashik: MAHARASHTRA PRABODHAN SEVA MANDAL
VIDA SOSTENIBLE PER LA DONA ADIVASI

ONG: MAHARASHTRA PRABODHAN SEVA MANDAL
Adreça: Maharashtra State, India
Responsable: RP. Joel Noronha, SJ, Director

Beneficiaris: 200 dones integrants de diferents grups d'autoajuda (SHG)
Duració: tres anys
Import: 7500 Euros/any

 Localització a Google Maps

Informació de l'ONG

 

Les tribus adivasi dels Kokna, Warli, Mahadev Koli, Katkari i Thakur que viuen al districte de Nashik lluiten per guanyar-se la vida en sòls petits i marginals, de minça fertilitat i recursos hídrics. Per tal de millorar el seu desenvolupament cal la millora de la productivitat dels escassos recursos naturals dels quals depenen.


Les dones Adivasi d'aquestes comunitats viuen a les muntanyes, són actives i treballen per guanyar-se la vida fruit dels recursos forestals i hídrics a la seva disposició, els quals es troben en perill de disminuir dia rere dia. Són les més afectades en termes de canvi climàtic perquè són una comunitat agrícola de terres seques, que depèn únicament de l'agricultura de secà. A causa d'aquest fenomen, la migració en l'àrea d'aqluest projecte és enorme. Les adivasis busquen feina a les més ciutats properes i sovint viuen en condicions sub-estàndard.


Si les dones Adivasi aconsegueixen formes de producció agrícola i gestió ramadera més sostenibles, resistents al clima i  més respectuoses amb la natura no han de migrar. Les dones són les qui promocionen les pràctiques sanitàries indígenes, la millora forestal i amb el valor afegit del PFNT, relacionant-se amb els programes governamentals i l'articulació social, i  són una força clau del desenvolupament de la comunitat Adivasi.

OBJECTIUS CLAU DEL PROJECTE:
1. Empoderar les dones adivasi a través de programes educatius ecològics i econòmics enfocats cap a l'autosuficiència i la sostenibilitat.
2. Millorar les habilitats en l'agricultura orgànica i la restauració forestal productiva i valorar l'anunci de Productes Forestals No Fusta (NTFP).
3. Millora de la vida a través de programes de microcrèdits per a la cria d'aus de corral, làctics i cabres.
4. Enfortir les pràctiques de salut mitjançant la reactivació de la tecnologia i els coneixements indígenes.
5. Vinculació amb els programes governamentals de desenvolupament i benestar tribal.
6. Fomentar el lideratge social davant l'autogovern local, Common Village Ser Digital Alfabetització, Microfinances i Gestió Familiar.